RISOTTO Z CUKINII Z WARZYWAMI
25 stycznia 2018by Judyta Misiak
Lubisz cukinię? Spróbuj tego zdrowego przepisu na risotto z cukinii z dodatkiem ulubionych warzyw.
Składniki:
- 1 łyżka oliwy z oliwek,
- 1 cebula, plasterki,
- 2 pomidory posiekane
- 900 g obranej i pokrojonej w plasterki cukinii,
- 1 zielona papryka, posiekana,
- sól i świeżo zmielony czarny pieprz do smaku,
- 75 g niegotowanego białego ryżu,
- 150 ml wody.
Przygotowanie:
- Rozgrzej olej na patelni z sondą na średnim ogniu.
- Dodaj cebulę i smaż przez 3 minuty.
- Dodaj pomidory, cukinię i paprykę – wymieszaj.
- Dopraw do smaku solą i pieprzem.
- Zmniejsz temperaturę, przykryj i gotuj przez 5 minut.
- Ryż wrzuć do osolonej wody i gotuj zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
- Możesz również dodać inne ulubione warzywa.
SMACZNEGO !