ZUPA KREM Z DYNI
25 października 2017by Judyta Misiak
Składniki:
✔️ 0,5 kg dyni,
✔️ 100 g pietruszki,
✔️ 100 g selera,
✔️ 2 marchewki,
✔️ 100 g ziemniaków,
✔️ 1 cebula,
✔️ 2 ząbki czosnku,
✔️ nasiona dyni, oliwa z oliwek, sól, pieprz.
Przygotowanie:
- Obierz marchewkę, ziemniaki, seler i pkrój na mniejsze kawałki.
- Podsmaż czosnek na oliwie i wrzuć do garnka razem pokrojonymi z warzywami.
- Dynię umyj, wyciąg pestki i pokrój na mniejsze części, po czym dodaj do pozostałych składników.
- Wszystko zalej wodą, tak, aby nie do końca zakryć warzywa.
- Gotuj przez 30 min, przypraw do smaku i zblenduj.
- Gotową zupę możesz udekorować pestkami dyni, skwarkami i szczypiorkiem.
SMACZNEGO 🙂