ZUPA KREM Z DYNI

25 października 2017by Judyta Misiak
Good-18.png

 

Składniki:
✔️  0,5 kg dyni,
✔️  100 g pietruszki,
✔️  100 g selera,
✔️  2 marchewki,
✔️  100 g ziemniaków,
✔️  1 cebula,
✔️  2 ząbki czosnku,
✔️  nasiona dyni, oliwa z oliwek, sól, pieprz.
Przygotowanie:

  1. Obierz marchewkę, ziemniaki, seler i pkrój na mniejsze kawałki.
  2. Podsmaż czosnek na oliwie i wrzuć do garnka razem pokrojonymi z warzywami.
  3. Dynię umyj, wyciąg pestki i pokrój na mniejsze części, po czym dodaj do pozostałych składników.
  4. Wszystko zalej wodą, tak, aby nie do końca zakryć warzywa.
  5. Gotuj przez 30 min, przypraw do smaku i zblenduj.
  6. Gotową zupę możesz udekorować pestkami dyni, skwarkami i szczypiorkiem.

SMACZNEGO 🙂

Judyta Misiak